arti “den sampar pikoleh”?

Halo kawan kawan,

Mari kita bahas persoalan berikut ini

 

Soal:

arti “den sampar pikoleh”?

Jawaban:

‘mung nggolek untung’

Penjelasan:

Pethikan tembang macapat Kinanthi Serat Wulangreh kasebut nduweni teges ‘mung nggolek untung’.
Pada iku nerangake yen akeh wong pinter omong nanging amung nggawe nggolek untung kanggo awake dhewe. Senajan menawa karepe apik, menehi weruh utawa pepeling mrang wong wong liya nanging ana maksud liyane.

Jadi, jawabannya adalah ‘mung nggolek untung (pamrih)’

 

 

Semoga jawaban atau penjelasan diatas dapat membantu kawan kawan ya. apabila ada pertanyaan silakan berkomentar dibawah ini.

 

Salam sukses selalu

Leave a Comment