Dropadi utawa Drupadi duwe anak lima saka pandhawa lima. Karo Yudhistira, Bima, Arjuna, Nakula lan Sadewa saben paraga duwe anak siji. Kuwi yen ing kabudayan Jawa ora umum. Mula ing wayang Jawa Drupadi didadekake garwane Yudhistira, lan duwe putra asmane?

Halo kawan kawan,

Mari kita bahas persoalan berikut ini

 

Soal:

Dropadi utawa Drupadi duwe anak lima saka pandhawa lima. Karo Yudhistira, Bima, Arjuna, Nakula lan Sadewa saben paraga duwe anak siji. Kuwi yen ing kabudayan Jawa ora umum. Mula ing wayang Jawa Drupadi didadekake garwane Yudhistira, lan duwe putra asmane?
a. Pancasila
b. Pancawara
c. Pancawala
d. Pancasuda

Jawaban:

C. Pancawala.

Penjelasan:

Putrane Prabu Yudhistira lan Drupadi asmane Pancawala. Pancawala merupakan putra mahkota dari kerajaan Amarta. Pancawala juga menjadi putra angkat Raden Wrekudara karena roman mukanya serupa Raden Wrekudara. Perwatakan Pancawala antara lain halus, tenang, pemberani, tingkah lakunya baik, dan berbakti.

Jadi, putrane Prabu Yudhistira lan Drupadi asmane C. Pancawala.

 

Semoga jawaban atau penjelasan diatas dapat membantu kawan kawan ya. apabila ada pertanyaan silakan berkomentar dibawah ini.

 

Salam sukses selalu

 

Leave a Comment