Gawea tembang Pucung kang isine nggambatake Babagan pasinaon.

Halo kawan kawan,

Mari kita bahas persoalan berikut ini

 

Soal:

Gawea tembang Pucung kang isine nggambatake Babagan pasinaon. Gatekna paugeran panulisane!

Jawaban:

Pocung

Isih enom kudu sregep sing sinau
Nulis uga maca
Gladhen sekolah lan ngaji
Supaya bisa migunani ing bangsa

Penjelasan:

Pocung yaiku salah sijining tembang macapat kang duweni paugeran yaiku

1. Guru gatra = 4.
2. Guru wilangan = 12, 6, 8, 12.
3. Guru lagu = u, a, i, a.

Tembang pocung kang wis ditulis ing nduwur wis kalebu ketentuan ana ing soal yaiku isine babagan pasinaon. Ana ing tembang pocung ing nduwur nyeritakake yen isih enom kudu sregep sinau supaya bisa migunani marang bangsa, agama, lan lingkungan masyarakat.

 

Semoga jawaban atau penjelasan diatas dapat membantu kawan kawan ya. apabila ada pertanyaan silakan berkomentar dibawah ini.

 

Salam sukses selalu

Leave a Comment