geguritan yaiku?

Halo kawan kawan,

Mari kita bahas persoalan berikut ini

 

Soal:

geguritan yaiku?

Jawaban:

karya sastra jawa kang awujud puisi.

Penjelasan:

Geguritan yaiku karya sastra Jawa kang awujud puisi jawa. Geguritan asale saka tembung gurit sing artine coretan/tatahan.
Geguritan bisa ditegesi seni sing ditulis nganggo basa Jawa lan lumrahe diwaca utawa diucapake nganggo tembang kang endah.
Jinis geguritan:
1. Gagrag Lawas, geguritan ingkang taksih keiket ing paugeran utawa pathokan kados guru lagu, guru gatra, saha guru wilangan.
2. Gagrag Anyar, geguritan iki nduweni panganggone lan struktur basa kang bebas.

Dengan demikian, geguritan yaiku karya sastra jawa kang awujud puisi.

 

 

Semoga jawaban atau penjelasan diatas dapat membantu kawan kawan ya. apabila ada pertanyaan silakan berkomentar dibawah ini.

 

Salam sukses selalu

 

Leave a Comment