kepiye suarane nalika maca geguritan kanthi tema bancaan alam?

Halo kawan kawan,

Mari kita bahas persoalan berikut ini

 

Soal:

kepiye suarane nalika maca geguritan kanthi tema bancaan alam?

Jawaban:

Suwarane lirih katon nelangsa supaya sing ngerungokake melu sedhih.

Penjelasan:

 

Geguritan uga diarani puisi Jawa. Sakdurunge maca geguritan kudu dipahami dhisik isi lan maknane, kanggo nggampangake anggone maca.

Cara maca geguritan kudu nggatekake
Mimik: Penghayatan geguritan isa didelok saka ekspresi, kayata sedhih diwaca kanti mripat sayu.
Kinesik: obahing peranganing awak.
Artikulasi: pangucape tembung kudu pas, amarga ing basa Jawa beda pangucapane bakal dadekake beda arti.
Intonasi utawa lagu: dhuwur endhek e suwara, tekanan ucapan kang dadekake geguritan pas kang dituju kayata geguritan sedhih lek maca lirih lan nyayat ati.

Dengan demikian, kepiye suarane nalika maca geguritan kanthi tema bancaan alam? Suwarane lirih katon nelangsa supaya sing ngerungokake melu sedhih.

 

Semoga jawaban atau penjelasan diatas dapat membantu kawan kawan ya. apabila ada pertanyaan silakan berkomentar dibawah ini.

 

Salam sukses selalu

 

Leave a Comment