Pamaca ngrasa kaya nyawang dhewe objek kang digambarake dening penulis, diarani

Halo kawan kawan,
Mari kita bahas persoalan berikut ini

Soal:

Pamaca ngrasa kaya nyawang dhewe objek kang digambarake dening penulis, diarani

Jawaban:

‘teks deskripsi’

Penjelasan:

Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijine bab bisa arupa barang, prastawa utawa papan panggonan. Teks deskripsi digunakake kanggo nggambarake objek kanthi cetha saengga pamaca ngrasa kaya bisa nyawang, ngrungokake lan ngerasakake dhewe objek sing digambarake dening panulis.

Titikan teks deskripsi:
1. Nggambarake sawijine objek tartamtu
2. Jlentrehane cetha lan detail banget
3. Ngandelake panca indra (nyawang, krungu, ngrasa, ngambu)
4. Nggunakake tembung-tembung sing mligi, fokus marang objek. Tuladhane werna, rasa, swara-swara lan liya-liyane.

Dengan demikian, ‘pamaca ngrasa kaya nyawang dhewe objek kang digambarake dening panulis, diarani’ jawabannya adalah ‘teks deskripsi’

 

Semoga jawaban atau penjelasan diatas dapat membantu kawan kawan ya. apabila ada pertanyaan silakan berkomentar dibawah ini.

Salam sukses selalu

 

Leave a Comment