Sebutkeun 4 jenis dongéng katut contona ( 2 judul dongéng tina unggal jenis)!

Halo kawan kawan,

Mari kita bahas persoalan berikut ini

 

Soal:

Sebutkeun 4 jenis dongéng katut contona ( 2 judul dongéng tina unggal jenis)!

Jawaban:

  1. Dongeng Sasatoan (Fabel),
  2. Dongeng Sasakala (Legenda),
  3. Dongeng Sage (Babad),
  4. Dongeng Kahirupan jelema biasa (Parabel)

Conto Dongeng Sasatoan :

  • si Kancil jeung si Buaya,
  • Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet.

Conto Dongeng Sasakala :

  • Tangkuban Parahu,
  • Talaga Warna.

Conto Dongeng Sage :

  • Sangkuriang,
  • Kean Santang.

Conto Dongeng Parabel :

  • si Kabayan ngala Nangka,
  • si Kabayan ngala tutut.

 

 

Semoga jawaban atau penjelasan diatas dapat membantu kawan kawan ya. apabila ada pertanyaan silakan berkomentar dibawah ini.

 

Salam sukses selalu

Leave a Comment