Tegese Pinesu tapa brata yaiku

Halo kawan kawan,

Mari kita bahas persoalan berikut ini

 

Soal:

Tegese Pinesu tapa brata yaiku

 

Jawaban:

Tegese Pinesu tapa brata yaiku

 

Penjelasan:

capat yaiku geguritan utawa puisi tradisional jawa. Geguritan ditembangake tanpa perlu gamelan utawa bisa ngadeg dewek.

Tembang macapat Sinom yaiku tembang macapat kang nggambarake manungsa wiwit cilik nganti diwasa. Saka tembang macapat sinom, dheweke nduweni pangajab supaya para mudha bisa oleh ilmu utawa piwulang kang becik.

Pinesu tapa brata ana ing tembang sinom.
Nuladha laku utama,
tumrape wong tanah jawi,
wong agung ing ngeksiganda
panembahan senopati
kepati amarsudi
sudane hawa lan nepsu
pinesu tapa brata
tanapi ing siyang ratri
amemangu karyenak tyasing sesama.

Dengan demikian, tegese pinesu tapa brata yaiku kanthi dalan priatin.

 

Semoga jawaban atau penjelasan diatas dapat membantu kawan kawan ya. apabila ada pertanyaan silakan berkomentar dibawah ini.

 

Salam sukses selalu

Leave a Comment